Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een kavel. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Op dit moment is er nog één kavel beschikbaar
Het is mogelijk een optie te krijgen op een kavel. Deze optie loopt 2 weken en is puur bedoeld voor een eerste inventarisatie t.b.v. de aankoopbeslissing. Met het aangaan van de koopovereenkomst kunnen ontbindende voorwaarden worden meegenomen inzake financiering en vergunningen.

De kavels worden aangeboden door een projectontwikkelaar, dan dient er 21% BTW voldaan te worden. Deze is inbegrepen in de gecommuniceerde prijzen.

Het grote voordeel van een bouwkavel ten opzichte van een projectmatige nieuwbouwwoning of bestaande woning is dat u zelf beslist hoe uw woning eruit komt te zien, hoe de indeling eruit komt te zien en welk afwerkingsniveau u wenst. Natuurlijk moet uw aanvraag wel voldoen aan het bouwbesluit en passen in het beeldkwaliteitsplan. En geldende regels binnen het bestemmingsplan

De grond wordt bouwrijp overgedragen na transport bij de notaris. Pas na het transport ben je eigenaar van de grond (voor die tijd mag er niets de grond in).

Een tijdelijke inrichting (bestrating, verlichting e.d.) wordt aangelegd als de eerste bewoners er zijn. De definitieve inrichting van het openbaar gebied volgt pas als er (bijna) geen bouwactiviteiten meer zijn. Dit geldt niet per sé voor de hele wijk, maar wordt per ‘eiland’ bekeken. 

De toegangswegen in het openbare gebied bestaan uit een puinverharding en worden in een later stadium nadat alle bouwactiviteiten in het gebied zijn voltooid afgewerkt. Let op: er komt geen openbare verlichting.

De afwerking van de puinverharding op het mandelige binnen de bouwplots zijn voor rekening van de kopers.

Over het onderhoud van het landgoed tijdens de bouw zullen tussen betrokken partijen nadere afspraken worden gemaakt. Na oplevering is het beheer ondergebracht bij Droogh-steen B.V. De toekomstige bewoners betalen hiervoor een bedrag aan “servicekosten”. Op deze manier hebben zij de garantie op het wonen in een goed onderhouden natuurlijke omgeving.

Er zijn twee architecten betrokken bij het tot stand komen van de referentiebeelden. De keuze hiertoe is gemaakt om het totale landgoed van een ingetogen, luxe uitstraling te voorzien. Het is echter wel mogelijk een eigen architect te kiezen mits het ontwerp past in het beeldkwaliteitsplan. 


Staat jouw vraag er niet bij?

Vul dan hieronder het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Logo van Bastet
Logo van Drooghsteen
06-1090 8119
info@drooghsteen.nl